top of page
 
VSAK MOŠKI ŽIVI Z VSAJ ŠTIRIMI RAZLIČNIMI ŽENSKAMI
...
JA, VI TUDI!

To je podatek, ki se vam je najverjetneje izmuznil tudi, če ste bili v srednji šoli in na faksu odprti za odkrite pogovore z ženskami. Pa je še kako pomemben, če želite z njimi tudi preživeti in se imeti lepo.

Knjiga "Razumeti žensko. Misija nemogoče?" je napisana za vas:

  • če si želite o ženskah in njihovi naravi izvedeti več,

  • če si želite, da vam nekdo pove kdaj je ja ja, kdaj je ja ne, kdaj je ne ne in kdaj je ne ja,

  • če imate ženske radi, vendar ste zmedeni glede njihovih muh,

  • če se vam zdi, da nikakor ne morete narediti stvari tako, da bodo prav,

  • če ste nad ženskami že zdavnaj obupali,

  • če menite, da jih kar dobro poznate in bi radi svoje poznavanje še poglobili,

  • če bi radi dobili ˝navodila za uporabo˝žensk.

Knjiga je napisana v lahko berljivem, občasno malo šaljivem tonu, na koncu pa ima tudi hiter povzetek za tiste, ki boste knjigo dobili kot darilo, pa se vam ne bo ljubilo prebrati cele.

Razumeti_žensko_naslovnica_mala.jpg

Knjig ne pošiljamo v tujino!

Vesna Juvan, foto: Marko Feist

Avtorica Vesna Juvan je direktorica Akademije za harmonijo življenja in že vrsto let vodi ˝Delavnice za maternice z odgovornimi lastnicami˝ , delavnice ˝Srce&Maternica˝ in izvaja energijske korekcije s pomočjo vibracijske kineziologije. Zaradi narave njenega dela prihaja dnevno v stik z ženskami, s katerimi ima tudi zelo zaupne pogovore.

Za knjigo ˝Razumeti žensko. Misija nemogoče?˝ se je odločila, ker so številne ženske poročale kako blagodejno je nanje delovalo proučevanje menstrualnega cikla in svoje ženske narave. Knjiga je napisana tako, da si lahko moški predstavlja vse faze skozi katere gre ženska tekom enega cikla.

S knjigo želi pomagati obema spoloma bolje razumeti, da ženske nismo malo lepše oblečeni in malo bolj nervozni moški. 

Rdeča_zarja_-_mala.jpg

Je knjiga primerna tudi za ženske? Je, čeprav obstaja zanje veliko boljša knjiga v kateri dobijo poleg materialov iz knjige ˝Razumeti žensko. Misija nemogoče?˝ še številne nasvete o tem kako kvalitetno preživeti čas tekom meseca, kako spremljati svoj cikel in mu vsaj delno prilagoditi življenje, da imamo cel mesec več energije, kako uporabiti menstrualno počivanje za transformativno izkušnjo, kako si olajšati menstrualne bolečine in še mnogo več. Sanja Lončar je v njej napisala celo poglavje o zdravilnih zeliščih, s katerimi si lahko ženske pomagamo pri težavnih krvavitvah, Ana Drevenšek je spregovorila o opazovanju arhetipov skozi menstrualni cikel, objavljeni pa so tudi rezultati edine slovenske raziskave menstrualnega cikla 50 odtenkov menstruacije.

Knjiga Rdeča zarja, je tako menstrualni kažipot za sodobno žensko, za njeno samoraziskovanje in odkrivanje njenih globin.

Knjig ne pošiljamo v tujino!

Razumeti_žensko_knjiga_ Vesna Juvn

ODKRIJTE PRIKRITO

KAJ PRAVIJO O KNJIGI MOŠKI?

Marsikdo bo tole knjigo prebral, pa marsikdo jo bo obdržal in še kdaj prebral.

Jure Franko

Ne spomnim se, kdaj se nazadnje bral tako strokovno ter tako obenem duhovito ter berljivo knjigo. 

Urban Urbanc, Bitje luči

Do žensk se mi je ob branju knjige vzbudil neverjeten posluh. Ne vem, ali zgolj zaradi branja knjige ali tudi zaradi mojega prizadevanja, da bi rad slišal žensko, jo zares dojel. Začel sem jo poslušati in upoštevati, da nanjo delujejo naravne sile. Ne jemljem več osebno, ko si premisli. S tem sem dobil tudi posluh zase in za to, kdaj vdiram v njen prostor in kdaj ji ga dajem. Lahko rečem, da ni drugega kot božansko. Mislim, da bi vsakemu moškemu, ki ga vodi globok interes zares srčno razumeti žensko, ta knjiga prinesla ogromno globino posluha.

Gregor Kelt, graditelj z naravnimi materijali

Osebno menim, da nepoznavanje in nepriznavanje cikličnosti v naravi in človeku poglavitno vpliva na razvoj napetosti v posameznikih in družbi. Meni bi bilo v otroštvu prihranjene precej nepotrebne bolečine in predvsem krivde, ker sem vedno mislil, da je zaradi mene mami takšna kot je. Nakopal sem si precej kompleksov na račun nerazumevanja, kaj se dogaja z njo. Imela me je zelo rada, včasih celo preveč. Bili pa so tudi dnevi, ko je postala popolnoma druga, čustveno nerazpoznavna oseba in je na mojo bližino reagirala tako, da je vso svojo jezo in razočaranje usmerila vame. To mi je pustilo tako globoko rano, da sem porabil desetletja, da vsaj približno razumem žensko naravo. Najpogostejši moški odgovor je bil: "Če boš hotel razumeti žensko, v življenju ne boš prišel nikamor. Samo zmeša se ti lahko. Pojdi po vrsti in bo tudi kakšna dobra vmes." Poizkusil sem večino nasvetov. Nič mi ni prineslo notranjega zadovoljstva in vedno znova sem se spotikal ob iste blokade. Predvsem mi ti nasveti niso koristili pri ohranitvi partnerskega odnosa. Iskal sem odgovore pri ženskah in tudi tu dobil samo delne odgovore. Ista ženska se vsak teden pojavi z drugim obrazom in tudi to mi je povzročilo zmedo. Kaj je sedaj prav? Enkrat hoče od mene, da sem takšen, drugič drugačen. Danes trdim, da bi mi situacijo že v otroštvu, najkasneje ob vstopu v osnovno šolo, moral razložiti oče na način, ki je opisan v tej knjigi. S tem bi mi prihranil občutke krivde, sramu, ujetosti, apatičnosti ... in mi dal temelj za normalno, sproščeno in svobodno odraščanje. Žal takrat te knjige še ni bilo. Zanimivo razmišljanje pa mi odpira tudi informacija, da obstaja tudi moška cikličnost, ki sem jo tudi sam že opazil, a ji še nisem namenil posebne pozornosti. Mislim, da je čas.

Jernej Zorec

Večina moških meni, da se jih ženska menstruacija ne tiče. Vendar pa je to res samo, če se preselijo na Mars, kjer žensk baje ni.

V knjigi bomo razkrili tudi rezultate raziskave ˝50 odtenkov menstruacije˝ ki jo je v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede izvedlo društvo Sijaj

Knjig ne pošiljamo v tujino!

Dodatni materiali za tiste, ki imate knjigo

MENSTRUALNI KOLEDARČEK

Je namenjen spremljanju ženskega menstrualnega cikla z vaše perspektive. Je rahlo humoren in vam bo koristil če spremljata cikel skupaj ali pa ga spremljate sami. Več o tem si preberite v knjigi.

Ženske lahko najdejo svoj menstrualni koledarček v zavihku Knjiga Rdeča zarja.

NA POMOČ, ŽENSKE NI, KAJ NAJ POČNEM Z OTROKI?

Je dokument namenjen moškim, ki ne vedo kaj bo ob menstrualnem počivanju počeli sami z otroki.

Ob naročilu 5 ali več knjige dobite brezplačno še knjigo

Modrost ženskega telesa.

bottom of page