top of page
Search

KAKO DELUJE MATERNICA? CIKEL RAZMIŠLJANJ O MATERNICI; 2.DEL


Tole kar vidite na sliki je prerez ženske maternice. Kdorkoli si danes upa trditi, da ve kako zares deluje maternica, je ali zelo pogumen ali pa zelo ignorantski do njene veličine. Pa ne govorim o tem, da vemo kaj se z njo FIZIČNO zgodi med menstrualnim ciklom, med nosečnostjo ali v tako zvani meni. To nam je kar precej jasno. Govorim o tem, da je maternica veliko več kot samo fizičen organ v katerem vsak mesec nekaj raste in se potem lušči, ne govorim o tem da v njej zraste otrok, ne govorim o tem da naj bi, kot trdi medicina, ko preidemo iz rodne dobe v fazo mene ne bila več potrebna in jo je najbolje kar preventivno odstraniti, da ne bo kasneje kakšnih težav.

Danes bi z vami rada razmišljala o drugih nivojih, ki morajo biti prisotni, drugače bi medicina in farmacija že zdavnaj začeli gojiti ljudi izven maternic, v epruvetkah. Je tako? Vem da so bili poskusi z ljudmi iz epruvetke že narejeni, vendar pa so bila bitja, ki so se rodila tako silno klavrna, da niso bila za nikamor in niso segla ljudem rojenim iz maternice niti do gležnjev.

Naj že kar vnaprej omenim, da nimam za tole razpravo nikakršne znanstvene podlage in je najbrž še dolgo ne bo. Ni interesa. Oziroma če je, potem je usmerjen v to, da ženske maternice čim manj raziskujemo. Tole razmišljanje je zato zgolj to, razmišljanje o maternici. Če vam zaresonira, ga razvijajte naprej po svoje, če vam ne … pojdite in delajte tiste reči, ki vam resonirajo.

Torej, moje raziskovanje se je začelo že kar nekaj let nazaj, ko je do mene prišla novica o črnih luknjah. Tistih v vesolju. Ste jih kdaj proučevale?

Črne luknje se nahajajo praktično v središču vseh galaksij lahko pa tudi drugje. Poznamo jih več vrst in astronomi še danes ne vedo čisto točno vseh vzrokov za nastanek ali točnega delovanja. Črne luknje so materija, ki se seseda sama vase in gledano od zunaj zgleda kot da dobesedno golta vse kar doseže. Črna luknja se, ko doseže določene pogoje poveže z belo luknjo, ki deluje nasprotno od črne, torej ˝bruha˝ novo materijo in energije. Takole, dovolj teorije za tole razpravo, je tako? Gremo k maternici, k temu kako deluje oz. k temu kar o njej trenutno vemo ali slutimo.

˝Maternica deluje kot črna luknja˝, sem slišala pred nekaj leti. To je bil eden tistih stavkov, ki mi je obtičal v glavi. Kar nekaj časa se je valjal tam, preden sem o njem resno razmislila. Pa vendar se mi po nekajletnem proučevanju maternice zdi, da bi bilo morda lahko res. Ste kdaj pomislile kaj se zgodi med nosečnostjo? Otrok raste, torej materija se veča in zgoščuje. Ampak, poleg tega da otrokovo fizično telo raste je tukaj še ena misterija. Maternica namreč združi telo, duha in dušo (in morda še kaj). Kot črna luknja jih potegne skupaj in iz njih naredi eno telo. Ko so vzpostavljeni pogoji, se poveže z belo luknjo in novega človeka ˝izbruhne˝ v novo realnost, v to kar mi imenujemo zemeljski obstoj. Iz treh komponent torej naredi eno veliko bolj kompleksno, kot so bile preden so se združile. Duša, duh in materija (fizično telo) = človek. Naše epruvetke tega niso sposobne, naše epruvetke bruhajo samo materijo, brez duha in brez duše, vsaj tako se zdi.

Gremo sedaj s temle razmišljanjem še dalje. Pogosto se pogovarjamo o tem, da je lepota naše maternice tudi v tem, da lahko rojeva ne samo otroke, ampak tudi projekte. In na tem področju trenutno tečejo moja razmišljanja. Če maternica deluje tako, da združi tri nivoje v enega, veliko bolj kompleksnega in neverjetnega kot so bili vsak zase, ali lahko naredi to tudi s projekti? In če lahko … kako? Kako doseči pri projektu to, da se združijo duša, duh in materija? Če vam pade kaj na misel, bom vesela vašega razmišljanja ali konstruktivnih predlogov. Če je med vami kakšna znanstvenica, pripravljena pogledati izven tega kar že vemo, bom vesela.

Zanimajo me konstruktivni predlogi, zanimajo me ´kam naprej´ razmišljanja, tudi če so popolnoma nora. Tiste, ki ste prebrale Rdečo zarjo, izkoristite svoje menstrualno počivanje za iskanje novih uvidov v zvezi z maternico, z rojevanjem projektov skozi njo … Tiste, ki ste naredile Delavnice za maternice z odgovornimi lastnicami in redno komunicirate s svojo maternico – se vam utrne kak odgovor v to smer? Morda lahko skupaj najdemo nov nivo ženskega ustvarjanja. Hvala vam, da raziskujete ;).


170 views0 comments

Recent Posts

See All

KAKO PA KAJ DELUJE VAŠE ŽIVLJENJE?

Za mano sta razburljiva dva tedna. Ne razburljiva v smislu, da sem bila na Havajih in Tenerifih ampak razburljiva v smislu, da se je dogajalo marsikaj, kar si mislim, da si ne bi izbrala, če bi bila p

bottom of page