top of page
Search

NE RAZUMEM KAKO LAHKO ENA KLINČEVA MENSTRUACIJA SPREMENI SVET


Resničen stavek izgovorjen na sestanku danes ob 21.20.Priznam, res se sliši neverjetno, da bi bilo lahko tako enostavno. Pa vendar je. Zakaj?

Zato, ker je večina trenutnih stanj v svetu posledica tega, da ženske več ne vemo kako biti ženske. Potem se igramo moške. In, najnovejša ugotovitev je, da ne da se ne moremo igrat moških, ne, v resnici se ne znamo igrat moških. V tem patriarhalnem svetu smo kar naprej bizi, utrujene, preobremenjene. Ste ugotovile, da se večini moških to ne dogaja? Oni se znajo ukvarjati z eno stvarjo naenkrat, probleme premlevajo takrat, ko se pojavijo in vsake toliko si vzamejo čas zase. Če zamudijo (in to se je zgodilo danes) zamudijo zato, ker so gledali fuzbal, ne zato ker so si, namesto 124 stvari, ki bi jih lahki shendlali danes, nakopali še 4 dodatne. Razen tega, da so kastrirani s strani mam in da ne štekajo svojih žena in imajo zato občutek, da jih ne morejo zadovoljiti, se imajo v tem sistemu na splošno čisto fino.

In tukaj se pojavi pojem in pomen menstruacije oziroma menstrualnega cikla. Če bi ženska poznala svoj cikel, bi razumela svojo naravo in bi lahko pustila moškemu biti moški. Otroku bi lahko razložila, da se mami umakne, ker jo to nahrani, okrepi in ji pokaže pot naprej. Otroci njen umik (ki se v času pms-ja in krvavitve zgodi avtomatsko) začutijo in prevzamejo zanj odgovornost (če bi bil jaz bolj priden ... bi bila mami srečna).

Otroci in očetje bi se imeli priložnost bolje spoznati in povezati saj bi imeli v času njenega umika necenzuriran čas zase. Kontrolfrikovski helikopter, ki ves čas spremlja kaj dela oči narobe, bi vsaj za dan ali dva na mesec pristal in dal očetu priložnost, da se brez kritike pokaže. Otrok bi dobil priložnost, da vidi, da preživi tudi če ni vse pod nadzorom in ˝tako kot mora biti˝. Mama bi intuitivno začutila da sin ni malo slabše oblečena hči in bi dovolila očetu, da ga uvede v zdravo moško energijo (in ja to bo možno, ko bomo ženske nehale kastrirati sinove in bodo moški spet ugotovili kako biti moški). Ko si bo ženska vzela čas za samo-spoznavanje in bo začela opravljati svojo žensko vlogo, se bodo vsi okoli nje sprostili in to bo prineslo popolnoma novo dobo, v kateri bo moški moški, ki ima priložnost, da drži zanjo varen prostor, v kateri bodo otroci odraščali v može in ženske v polni moči, v kateri ne bo kapital edino merilo uspeha in v kateri bo spet prostor za čarobnost in empatijo.

In ženska narava se nam vsak mesec čudovito razkriva skozi 4 letne čase menstrualnega cikla. Še kar vztraja, čeprav jo že stoletja ignoriramo. In, ste že slišali, da narava podpira samo pomembne in uporabne stvari, vse ostale pa zakrnijo in se izločijo? Žensko cikličnost kljub kolektivni ignoranci že dolgo, dolgo podpira.

Torej ali lahko ena klinčeva menstruacija spremeni svet? Ouje. Nimate časa za spremljanje? Nehajte se igrati moške, ker se ne znate. Če bi se znale bi imele čas ;).


202 views0 comments

Recent Posts

See All

KAKO PA KAJ DELUJE VAŠE ŽIVLJENJE?

Za mano sta razburljiva dva tedna. Ne razburljiva v smislu, da sem bila na Havajih in Tenerifih ampak razburljiva v smislu, da se je dogajalo marsikaj, kar si mislim, da si ne bi izbrala, če bi bila p

bottom of page