top of page
Search

BITI CELOSTNA – LJUBITI VSAK SVOJ DEL JE DOBER ZAČETEK PROCESA


Pred kratkim se je na predavanju na Celjskem sejmu zgodil pripetljaj, ko me je ena izmed žensk zaradi osebnih zamer začela javno blatiti. Učinek je bil zanimiv in namesto, da bi me ljudje, ki so prisostvovali izžvižgali, so prihajali po predavanju do mene z dodatnimi vprašanji. Ena izmed omenjenih tem o katerih običajno ne govorim javno, je bila ogled in fotografiranje svoje yoni. Takole vzeto iz konteksta se sliši povsem bolno, celo meni.

Pa vendar, skoraj ne srečam ženske, ki si ne bi želela biti celostna. In celostna pomeni, cela, zintegrirana, taka, da imajo vsi deli, ki želijo živeti znotraj mene in na meni svoj prostor in vrednost. In yoni (to besedo uporabljam za zunanje spolovilo) je pri ženskah skrita. Družba nas je prepričala, da jo moramo ignorirati in to nas je večina naredila tako dobro, da smo celo same pozabile, da jo imamo. Če gremo pogledati malo nazaj po tistih nekaj starih zapisih, ki so se ohranili ugotovimo, da pomeni v sanskrtu yoni sveti prehod (v sanskrtu ta beseda, tako kot v tantri, vključuje celoten aparat - tudi nožnico, maternico, jajčnike in jajcevod). Simbole, ki so se uporabljali zanjo je kasneje prevzelo krščanstvo in jih uporablja za svoje simbole moči (božje oko (narobe obrnjen trikotnik), Jezus (riba), svetniki (središče rože življenja)), eden pa je kar splošno znan, podkev (simbol za srečo).

Naša yoni (zunanje spolovilo) je dvorišče naše maternice. Skozi njo ves čas prehaja energija skozi vagino do materničnega vratu in naprej v maternico, v vaš center moči. In kakršna energija je ˝doma˝ na vaši yoni, takšna pride v vašo maternico. Ta energija gradi vaš energijski center. Po mojih izkušnjah najdemo tam najbolj pogosto sram (ni naključje, da ustnice imenujemo sramne ustnice), gnus, žalost, zlorabo in ignoranco.

Po predavanju je stopila do mene tudi malce starejša gospa, ki jo je omemba opazovanja yoni dvignila s stola in mi rekla, da to je verjetno za mlade ženske, ki imajo še lepe yonike. Njena najbrž ni več občudovanja vredna, je rekla. Ne ve, ampak si predstavlja da je tako, kot njen obraz precej postarana. Res je, drage moje, yoni se prav tako kot obraz postara, prav tako kot obraz se spreminja z razpoloženjem. Drugačna je v različnih časih cikla, drugačna če smo utrujene in drugačna zjutraj, ko smo polne energije. In prav kot je lahko postaran obraz, če iz njega sije modrost, lep in mladosten, če pa prikriva sovraštvo je lahko mladi in grd, je tudi z yoniko. In ne gledamo jih zato, ker so lepe. Gledamo jih zato, ker odpirajo prehod v naš center moči. Gledamo jih zato, da opazimo katere strahove in zlorabe smo odložile tja in si jih ne upamo pogledati. Pot do našega notranjega vedenja o tem kdo v resnici smo so. Pot do tega, da postanemo celostne in sprejmemo vse dele sebe, tudi tiste ki smo jih zaradi primernosti in vzgoje odtrgale od sebe in jih vrgle v ignoranco. In ko sprejmemo svojo yoni in jo sčistimo, potem je šele smiselno začeti z aktivacijo maternice. Aktivirati vse te rane … ne priporočam vam.

Veliko projektov teče trenutno v svetu za ozaveščanje ženskih yonik. Zakaj? Ker so pomembne, ker so skrite, ker jih ignoriramo in z njimi nimamo odnosa. Ker jih samo ponujamo na uporabo, brez da bi jih sploh poznale.

Začnite torej v intimi svojega stanovanja. Ogrejte si prostor in si jo oglejte. Sedite z njo, kot bi sedele na kavi s prijateljico, ki vam želi povedati svoje zgodbe. Poslušajte jo in ko molči zaznajte njeno globino, njeno bistvo. In ko se bo počutila spet sprejeto in bodo najgloblji strahovi, ki smo jih potisnile tja kamor nikoli ne gledamo zaceljeni, takrat bomo vedele zakaj je eden izmed simbolov zanjo prav vrtnica. Mali princ jo je na koncu svojega potovanja našel, najdite jo tudi ve <3.


186 views0 comments

Recent Posts

See All

KAKO PA KAJ DELUJE VAŠE ŽIVLJENJE?

Za mano sta razburljiva dva tedna. Ne razburljiva v smislu, da sem bila na Havajih in Tenerifih ampak razburljiva v smislu, da se je dogajalo marsikaj, kar si mislim, da si ne bi izbrala, če bi bila p

bottom of page