top of page
Search

CVETOČE DEKLE


Prišla je tako nepričakovano, kot savna v kateri je nastala, ko bi Davorin naj pisal diplomo. Vsi poznamo projekte, ki se na vsak način hočejo roditi, ko je treba napisati diplomo, ne? Na vsak način bi oni takrat zaživeli. In je. Savna je zrasla na dvorišču in Davorin jo je zakuril na enega redkih večerov, ko je snežilo. Bilo je mirno kot se za snežni večer spodobi.

Ležala sem in v nekem trenutku se je vse ustavilo. Niti telo se več ni premaknilo. Prišla je zgodba. Cela naenkrat, navdušena in za pravljico kar dolga. Razpletala sem jo v stavke in upala, da ostane dovolj dolgo, da se cela razodene. Tajming se mi ni zdel najboljši, saj v savni res nočeš delati. Pa vendar, zgodb ne zanima tajming. One pridejo, ko se morajo roditi.

Sedaj čaka, da jo obrusijo dekleta katerim je namenjena in potem pride k vam, drage moje dame. Namenjena je dekletom od 10tega do 110tega leta. Prišla je, da vsadi občudovanje ženske, čudenje nad povezanostjo z naravo in pa seveda iskrico raziskovalnega duha. Prišla je, da nas obišče in počasti.


191 views0 comments

Recent Posts

See All

KAKO PA KAJ DELUJE VAŠE ŽIVLJENJE?

Za mano sta razburljiva dva tedna. Ne razburljiva v smislu, da sem bila na Havajih in Tenerifih ampak razburljiva v smislu, da se je dogajalo marsikaj, kar si mislim, da si ne bi izbrala, če bi bila p

bottom of page