top of page
Search

V ISKANJU ŽENSTVENOSTI


Ženska in ženstvenost je trenutno tema, ki dvigne prenekatero vročo razpravo in vam morda že, milo rečeno, vsaj malo tudi preseda. Pa vendar. Brez želje po ločevanju od moškega spola in brez želje po ločevanju nasploh, ste se kdaj vprašale kaj zares pomeni ko rečete: ˝Želim si biti bolj ženstvena˝? Tiste, ki imate v sebi to skrito ali pa že javno razgaljeno željo po več ženstvenosti, kaj zares globoko v vas to sploh pomeni? Dobro vprašanje za kontemplacijo, ne?

Pogosto pridejo na Delavnice za maternice z odgovornimi lastnicami ali pa delavnico Srce&Maternica ženske, ki na moje vprašanje zakaj so prišle na delavnice odgovorijo: ˝Rada bi bila bolj ženstvena˝. Ko malo raziščemo kaj to pomeni, pridemo do zelo zanimivega odkritja. Te ženske si ne želijo biti Barbike, niti Cosmopolitan bejbe, niti cerkveno mile, ponižne in uslužne žene, niti seksi bejbe polne karizme o kakršnih sanjajo prenekateri moški. Te ženske si preprosto želijo biti celostne. Znotraj sebe zaznavajo presežek moške energije, presežek fokusa, akcije, kontrole za vsako ceno, ločenosti, nepovezanosti s telesom in občutki, trme in še kaj, kar pripisujemo neuravnovešenim moškim energijam. Pozor, ne govorim o moškem spolu, samo o kvalitetah energije, kot jo navidezno ločujemo danes.

Te ženske bi pogosto bile le rade v stiku s sabo in svojim notranjim vodstvom in avtentično močjo, povezane z naravo, sposobne polniti in ohranjati svoj vrelec tako vitalen, da lahko dajejo brez, da se pri tem popolnoma iztrošijo, nekatere bi rade bile sposobne prekiniti leta ugajanja drugim in se resnično vzljubiti, rade bi odkrile nežnost in hranilnost svoje narave. Rade bi bile celostne in ker čutijo, da je trenutno v njih presežek moških kvalitet energije, si želijo odkriti še svoje ženske. Zavedajo se, da bi rade spoznale dele sebe za katere slutijo, da živijo znotraj njih in so jih potlačile, se jim odpovedale, jih zaprle v notranje prostorčke kjer sedaj hirajo in čakajo nove priložnosti. Rade bi jim dale novo priložnost, rade bi izbirale kdaj gredo v svoj fokus in akcijo in kontrolo in kdaj se sprostijo, si dovolijo zmehčati in prepustiti sanjavosti, kdaj si dovolijo biti podprte in ljubljene. Rade bi našle svojo notranjo žensko in jo postavile ob bok svojemu notranjemu moškemu, da se lahko dopolnjujeta, negujeta in podpirata.

Ko govorimo o ženskosti ali ženstvenosti, govorimo torej o notranjih kvalitetah, ki so izražene in na voljo, ko je čas zanje. Govorimo o ravnovesju, ki ga želimo prinesti v tako pogosto moško usmerjenem stilu življenja, ki nam ga je zavedno ali nezavedno vcepilo okolje v katerem živimo. Govorimo o tem, da postanemo spet celovite.

Verjamem, da je med nami tudi prenekater moški, ki čuti neravnovesje znotraj sebe. Če se najdete v tem zapisu, tudi če ste na drugi strani spektra, vas povabim, da tudi vi poiščete svoje zapuščene dele in najdete pot k celostnosti, pot k ravnovesju.


110 views1 comment

Recent Posts

See All

KAKO PA KAJ DELUJE VAŠE ŽIVLJENJE?

Za mano sta razburljiva dva tedna. Ne razburljiva v smislu, da sem bila na Havajih in Tenerifih ampak razburljiva v smislu, da se je dogajalo marsikaj, kar si mislim, da si ne bi izbrala, če bi bila p

bottom of page