top of page
Search

NOTRANJE IN ZUNANJE ŽIVLJENJE - Mesečnik Ženska Ženski september 2020

Na videz bi človek rekel, da sta naše notranje in zunanje življenje usklajena. Če smo uspešni in nasmejani pričakujemo, da je naše notranje življenje ubrano in harmonično in obratno, od jeznega ali žalostnega obraza bi pričakovali zelo napeto notranje življenje. Pa je temu res tako?


Moje notranje življenje je bilo vedno precej zanimivo, pestro in tudi intenzivno kljub temu, da me večina ljudi ki me osebno pozna doživlja kot aktivno, nasmejano, žvižgajočo in vedro osebo. Včasih sem to intenzivnost notranjega doživljanja pripisovala astrologiji, kasneje numerologiji, še kasneje fizičnemu zdravju … Na koncu sem ugotovila, da je moje notranje življenje v resnici življenje dveh, ki živita znotraj mene. Rečemo jima notranji moški in notranja ženska in se nanju večinoma obračamo kot na žensko in moško energijo znotraj nas, na animo in animus.


Začelo se je tako, da sem se dobila z meni zelo drago žensko, ki je ravno zaključila z delavnico v Italiji. Razlagala mi je o svojem notranjem moškem in notranji ženski in njunem življenju. Bila sem navdušena in takoj sem kupila knjigo The two shores of love, ki jo je napisala voditeljica delavnic. Bolj kot sem brala, bolj sem želela vedeti kakšna sta moj moški in ženska. Začela sem delati vaje in ju odkrivati. Začela sem iskati načine na katere se lahko povežem z njima in ju še bolj spoznam. Začela sem odkrivati kako ju lahko pripeljem do tega, da se povežeta, do tega da zaživita v harmoniji in nenazadnje do tega da sploh oba zaživita. Kaj mislim s tem?


Moj notranji moški je handyman – tip ki pride in zrihta, popravi, polepša, izboljša, skratka pravi moški. On uživa, ko stoji v Obiju na oddelku s stroji in jih opazuje. Rad tudi vrta luknje in reže deske. On rad živi na robu in okuša življenje v svojih ekstremih. On je poln energije in je zelo, zelo praktičen.

Ona … ona se je odklopila od življenja in romantično čaka in žaluje za svojim moškim. Ni aktivna, ne živi zares. Če kaj, jo zanima pitje čaja ob soju sveč in čipkasta oblačila. Ko jo gledam se mi zdi nekako prosojna v svoji otožnosti.


Najbrž si lahko predstavljate kako sta ta dva živela v enem telesu in se udejanjala skozi moje življenje, ne? Ali je bil zadovoljen eden in je bil drugi čisto zdolgočasen ali znerviran ali pa je bil zadovoljen drugi. Oba? Težko bi rekla kako naenkrat zadovoljit oba.


Ko sem malo delala z njima sem ugotovila, da ima notranji moški srčno rad notranjo žensko in da ne živi zares svojega življenja, ker dela stvari zato, da bi njo spet obudil v življenje. Ko sem videla to ljubezen, sem se od razneženosti kar zjokala, tako lepa je bila. Moški je kljub žalujoči ženski zgledal popolnoma zadovoljen. To se mi je sicer zdelo malce nenavadno, vendar me takrat ni preveč skrbelo. Bolj me je zanimalo, zakaj je ona popolnoma odklopljena in ob raziskovanju sem naletela na hudo presenečenje.


V maternici mi je v prvem trimesečju umrla sestra dvojčica. Poimenovala sem jo Kajli. Če bi preživela, bi bili tisti dvojčici, ki sta popolnoma enaki, ki ju zanimajo enake stvari in se tudi oblačita enako. Zakaj? Ker bi jaz živela njeno življenje. Ko je odšla, sem bila popolnoma obupana in zgubljena. In takrat je zgleda skupaj z njo ˝umrl˝ tudi najin notranji moški*. In ženska je šla v žalovanje. Ta novi notranji moški je prišel in poskrbel zanjo, tako da je bila vedno preskrbljena. Zanjo je postavil biznis, zanjo je služil denar, zanjo je upal in živel … Pogosto se je za to, da je poskrbel zanjo moral odreči svojemu življenju, ampak to mu je bilo popolnoma O.K.


Ker vedno začnemo delo z notranjim moškim in žensko s tistim, ki ima več energije in je torej bolj pripravljen na spremembe, sem začela delati z notranjim moškim. Po tem ko nisva prišla nikamor, sem poskusila z njo. Izkazalo se je, da je ženska tista, ki ima več energije in je nekako dovolj odžalovala, da je pripravljena spet zaživeti. Ko se je to zgodilo se je na moje presenečenje umaknil ta isti moški, ki je nanjo čakal celo življenje.


Nadaljevanje in razplet sledi naslednjič <3. Do takrat lahko malo raziščete življenje vaših notranjih energij. Če želite resno delati z njima, si lahko kupite zgoraj omenjeno knjigo (v angleščini), v kateri je opisana tehnika spoznavanja. Zelo, zelo zanimivo raziskovanje vas čaka, če se odločite za to pot. Če ne, tudi v redu, naslednjič vam razkrijem kako sem delala z mojima dvema jaz in morda dobite kakšno idejo za svoje delo tudi ve.


*nikoli nisem ugotovila, kako je to možno.


P.S. če še ne prejemate brezplačnega mesečnika in bi ga želeli, se lahko nanj prijavite tukaj.

133 views0 comments

Recent Posts

See All

KAKO PA KAJ DELUJE VAŠE ŽIVLJENJE?

Za mano sta razburljiva dva tedna. Ne razburljiva v smislu, da sem bila na Havajih in Tenerifih ampak razburljiva v smislu, da se je dogajalo marsikaj, kar si mislim, da si ne bi izbrala, če bi bila p

bottom of page