top of page

MATERNICA

5 stvari, ki jih večina ljudi ne ve o maternici

Maternica je za ženske veliko več kot samo organ za rojevanje in tega se nas vse več zaveda. Kako se pogovarjati z njo in kaj vse lahko od nje pričakujemo si lahko ogledate v tem videu.

Kakšen odnos bi morala imeti ženska do svoje maternice?

Ženske imamo v sebi čudovit sistem notranjega vodstva, ki se ga večinoma sploh ne zavedamo. Kakšen odnos naj bi imela ženska do svoje maternice?

Please reload

MENSTRUACIJA

Kaj ima menstrualni cikel z razumevanjem žensk?

TEDx Ljubljana 2019

Vsak moški živi tekom meseca z vsaj štirimi različnimi ženskami, pa se tega sploh ne zaveda. Posledično ravna z nami ves čas podobno in ker dobiva od nas zelo različne odzive, se pogosto po določenem času umakne in neha tvegati. Kako razumeti žensko skozi oči njene narave, torej menstrualnega cikla?

Menstruacija za moške

Se ženska menstruacija moških sploh tiče?

Večina moških meni, da se jih ženska menstruacija ne tiče. Vendar pa je to res samo, če se preselijo na Mars, kjer žensk baje ni.

Slovenska raziskava 50 odtenkov menstruacije

Smo Slovenske, ko pride do menstruacije, vse enake?

Raziskavo 50 odtenkov menstruacije je leta 2016 izvedlo društvo Sijaj. Primerjali so 170 menstrualnih ciklov. Vas zanima kaj so ugotovili?

Spremljanje menstrualnega cikla - kako in zakaj?

Spremljanje menstrualnega cikla lahko vsako žensko popelje v življenje, ki je polno vitalnosti in samoizraženosti. Nauči nas kako živeti kvalitetno.

Vesna in Suzana o knjigi Rdeča zarja

Suzana Grau in Vesna Juvan o Rdeči zarji, knjigi meseca na fb strani Koledar za boginje, ter o opolnomočenju žensk v slovenskem prostoru.

Please reload

ŽENSKE MODROSTI

Katerim starim modrostim bi morale slediti sodobne ženske?

Vesna Juvan, Sanja Lončar, Maginja Blinkita in Jasmina Kandorfer o starih ženskih modrostih.

Please reload

PARTNERSTVO IN PRIPRAVA NA ZANOSITEV

Celjenje ran s prejšnjih partnerstev

Statistike kažejo, da imajo drugi in tretji zakoni manj možnosti za usehkot prvi. Zakaj? Pričakovala bi, da se z leti naučimo kdo smo in kaj potrebujemo v zvezi, znamo pa tudi bolje komunicirati. Ni res? Ne ravno, vsako partnerstvo v nas namreč pusti določene rane, nekatere so vezane na to kaj smo se v partnerstvu odločili mi, nekatere pa na to kaj je naredil ali rekel naš partner. Video govori o tem kako se v vsakem parnterstvu ˝naučimo˝nove stvari, ki predstavljajo dodatne filtre, ki jih nesemo napej.

Pomen skupnosti in družine

Zakaj sta družina in skupnost pomembni v procesu zanositve? Je res, da smo s starši na nivoju DNK-ja povezani ne glede na to ali komuniciramo ali ne? Je mogoče, da zavrnitev družine vpliva na psihično stanje otrok? Kaj se bo od našega odnosa do staršev naučil na otrok?

Rane iz otroštva

Zakaj pravimo ranam iz otroštva svete rane? Česa nas lahko naučijo? Kaj so? Kako nastanejo in kako se počasi spremenijo v dejstva? K otroškim ranam seveda v partnerstvu seveda dodamo še partnerske rane, kar ne olajša situacije. O tem kako vplivajo na nas in naša partnerstva v odraslem življenju sva se z Jasmino pogovarjali v oddaji Klepet o kavi.

Povezava med partnerji

Kaj vpliva na to ali se s partnerjem lahko globoko povežemo ali ne? Verjeli ali ne, začne se že v maternici. Kaj narediti če nimamo izkušnje povezanosti s partnerjem iz nosečnosti in otroštva. Poglejte pa tudi kako lahko tango pomaga pri povezovanju partnerjev in zakaj ravno tango?

Zavestno spočetje

Z Jasmino Kandorfer in Ando Drevenšek  smo govorile o razlogih za starševstvo, ki bodo omogočili otroku, da se bo razvijal v uravnoteženo samostojno bitje. O nivojih, ki jih je dobro pogledati ob odločitvi za ustvarjanje družine, o temkako naj se pripravita na zanositev partnerja. Kaj je največ kar lahko damo otroku? Kakšna mati/oče si želiva biti? Od kod ta poriv prihaja? Prav tako smo govorile tem kaj nam med nosečnostjo sporočajo sanje, kako se z dušo otroka povezati še pred spočetjem.

Please reload

POGOVORI S CELICAMI

Kaj pa če nas naše celice slišijo? Kako se pogovarjati s celicami?

Dokazano je, da so fotoni (delci svetlobe) zavestna bitja, prav tako so atomi zavestna bitja. So torej tudi naše celice, ki so zgrajene iz teh atomov, zavestna bitja? Kaj pa organi? Kakšen odnos lahko imamo s svojim telesom in s svojimi organi, če sprejmejo, da so tudi oni samostojna zavestna bitja, tako kot vi in jaz?

Please reload

KAVNI KLISTIR

Kavni klistir

Ko mi je zdravnik v Avstraliji rekel, da si moram trikrat tedensko pripravit kavin klistir, sem bila prepričana, da me hoče ubiti. Nekaj let kasneje nanj dobesedno prisegam. Kavin klistir je namreč, za razliko od drugih vrst klistirja namenjen čiščenju krvi. In čista kri pomeni dobro zdravje.

Please reload

bottom of page