top of page
zlato_ozadje_-črtica_tanka.jpg
zlato ozadje - kvadrat.jpg

Rdeca zarja

zlato_ozadje_-črtica_tanka.jpg
Rdeča_zarja_-_mala.jpg

Menstrualni kažipot za sodobno žensko, njeno samoraziskovanje in odkrivanje njenih globin.

Rdeča zarja je knjiga napisana za ženske, ki si želijo ponovno odkriti svojo žensko naravo.

Menstrualni cikel je namreč prav to - naša ženska narava.

Ko ignoriramo cikličnost ali se ji odpovemo, se torej odpovemo svoji naravi. 

In nobena živa stvar na tem svetu ne more biti izpolnjena, če ne živi v skladu s svojo naravo.

RDEČA ZARJA vam na 278 straneh spregovori o cikličnosti. To ni knjiga o menstruaciji in krvavitvah, to je knjiga o tem kako poteka celoten cikel, ne samo teden krvavitve. Vsak mesec gremo ženske skozi 4 letne čase. Zaradi podobnosti z letnimi časi v naravi jih tudi imenujemo kar tako kot v naravi - torej pomlad, poletje, jesen in zima. Vsak ima svoje zakonitosti in vsak lahko žensko popelje v drugačno raziskovanje sebe. Če živimo v skladu s cikli, je življenje bolj enostavno in bolj zadovoljujoče. Prav kakor v naravi. Predstavljajte si, da sejete pozimi. Težko bi bilo že pripraviti zemljo, nato nič ne bi zraslo in ne bi se veselile pridelkov pa še lačne bi bile na koncu. Tako je tudi v življenju ženske, če ne sledi svoji cikličnosti je ˝lačna˝. In dokler ne poznamo zakonitosti celega cikla, ženske večinoma sejemo pozimi in smo izmučene in lačne.

CENA: 24,90€

zlato_ozadje_-črtica_tanka.jpg
zlato ozadje - kvadrat.jpg

Cvetoce dekle

zlato_ozadje_-črtica_tanka.jpg
cvetoče_dekle_naslovnica_50%.jpg

  Knjiga za punce, dekleta in mame.

Se spomnite prvega pogovora, ki ste ga imele o menstruaciji z vašo mamo ali učiteljico v šoli?

V najboljšem primeru je bil tehničen in čuden. Če niste imele sreče je bil sila štorast ali celo zastrašujoč.

Morda ga ni bilo in vas je prva menstrualna krvavitev prestrašila za vedno.

Cvetoče dekle je pravljica o družini, ki kima tri otroke. Tia, stara 10 let, dobi med kopanjem s svojo sestrico prvo menstruacijo. Ker ne ve ničesar o cikličnosti, se prestraši, še bolj pa se prestraši petletna Tjaša. Kri je v očeh otrok vedno znak za preplah. Mami ju pomiri in jima razloži, da je to nekaj čudovitega in da je Tia pravkar postala dekle. Deklištvo je namenjeno raziskovanju tega, kdo želim postati, kaj mi služi in kaj ne. Pogovorijo se o letnih časih menstrualnega cikla, o vrednotah ženske in o tem, kako uporabiti cikličnost v vsakdanjih projektih, da se Tia ne bo izčrpavala. Pogovarjajo se o tem, kaj pomeni biti dekle. Mami pove tudi zgodbico, ki jo je slišala od starke, ki živi v kamniti hiši na koncu vasi. Trdi, da ji jo je prišepnil veter, govori pa o povezanosti ženske z ostalim stvarstvom. Ko prideta domov oče in bratec Ian, mami povpraša Tio, ali mu želi novico sporočiti sama. Tia ni prepričana, ali sploh želi, da oče ve. Mami ji razloži, da je to dobro, ker je drugače ne bo mogel podpreti. Pogovor se zaključi s tem, da bo Tia vedno povedala, kaj potrebuje, da bo lahko v času krvavitve dobila ustrezno podporo. Z mami skleneta, da bosta, ko bo Tia v obdobju poletja, organizirali praznovanje. Povabili bosta ženske in proslavili Tiin vstop v deklištvo. Na vsak krožnik bosta položili rdečo vrtnico, da se ve, da je menstrualna kri še boljša kot tista, ki ji teče po žilah.

Stara ljudstva so verjela, da obred prve menstruacije zastavi energijo za celotno naslednje obdobje do takrat, ko naj bi ženska stopila v obdobje polne ženske moči. Torej bo to, kako bo dekle prvo menstruacijo pričakalo in sprejelo, ključnega pomena za približno naslednjih deset do petnajst let.

Najbolj boste hčeram seveda pomagale s svojim zgledom, s sledenjem svoji cikličnosti, z upoštevanjem svoje narave in raziskovanjem, kaj in kdaj vam polni vrelec in kaj ne. Knjiga Cvetoče dekle vam lahko pri tem služi kot pripomoček. Kot tisti začetek iskrenega pogovora med vami in vašo odraščajočo hčerjo, vnukinjo, prijateljico …

 

CENA:14,90€

zlato_ozadje_-črtica_tanka.jpg
zlato ozadje - kvadrat.jpg

Razumeti žensko. Misija nemogoce?

zlato_ozadje_-črtica_tanka.jpg

Knjiga za moške, ki se sprašujejo kako razumeti žensko naravo.

Vsak moški, ki živi z žensko, živi v resnici z vsaj štirimi različnimi ženskami. Ker se tega ne zaveda prihaja do neljubih in pogosto nepotrebnih zapletov v komunikaciji. Več o tem sem spregovorila v TEDxLjubljana govoru, ki si ga lahko ogledate na povezavi:

Kaj ima menstrualni cikel z razumevanjem žensk?

Razumeti_žensko_naslovnica_mala.jpg

Knjiga "Razumeti žensko. Misija nemogoče?" je napisana za vas:

  • če si želite o ženskah in njihovi naravi izvedeti več,

  • če si želite, da vam nekdo pove kdaj je ja ja, kdaj je ja ne, kdaj je ne ne in kdaj je ne ja,

  • če imate ženske radi, vendar ste zmedeni glede njihovih muh,

  • če se vam zdi, da nikakor ne morete narediti stvari tako, da bodo prav,

  • če ste nad ženskami že zdavnaj obupali,

  • če menite, da jih kar dobro poznate in bi radi svoje poznavanje še poglobili,

  • če bi radi dobili ˝navodila za uporabo˝žensk.

Čeprav je knjiga napisana za moške, jo pogosto kupijo za svoje soproge ženske, ki se zavedajo svoje cikličnosti in vedo, da bo obema koristilo, če jo bo razumel tudi moški.

Avtorica popelje moškega  skozi razlago ženskega cikla skozi 4 letne čase. Razumljivo, zabavno in koristno branje za moške, ki si želijo kvalitetnejše odnose.

CENA KNJIGE: 19,90€

bottom of page