top of page
Search

BANG!


Ko se jesen ženskega menstrualnega cikla prevesi v drugi del običajno ne pride počasi in okoli vogala. Pride kot veliki pok. BANG! In svet se spremeni. Če mi je bilo še pol ure nazaj moje življenje čisto všeč, sem lahko v trenutku, ko se najavi PMS nad njim popolnoma razočarana. To se je zgodilo danes zjutraj. Zbudila sem se sveža in zaradi sivine in dežja zunaj prijetno zasanjana. Obetal se je dober dan. Vzela sem si pol ure za vaje in zeleni čaj in vse je bilo fino. Potem sem dobila novico, ki po svoji naravi niti ni bila zares slaba in BANG! Začela sem se počutiti slabo. Želela sem odreagirati na sporočilo in nekomu nekaj dokazati. Želel sem brati knjige, za katere sem vedela, da mi bodo najverjetneje postregle z informacijami, ki me bodo še bolj razjezile. Na živce mi je šla solata, ki se v topli gredi prepočasi odziva na moje zalivanje, na živce mi je šlo vreme, ki se ne more odločit kakšno bi bilo (medtem je namreč nehalo deževat in v presledkih je celo sijalo sonce), na živce mi je šel folk, ki se ni odzival na moje smse, na živce mi je šlo to, da sem imela preveč časa do takrat, ko začnem delati. Skratka, na svet je padla črnina. Ste opazili iz kako različnih področij svojega življenja sem začela vleči nezadovoljstvo? Fb sporočila, smsi, vrt, vreme, knjige, preveč časa. Čas!!! za katerega trdim, da ga ni nikoli dovolj! Skratka če ste se pojavili v mojem zornem kotu ste bili problematični ;).

Tako se za veliko žensk začne pms. Moški so ob tem običajno (tako pripovedujejo) popolnoma zmedeni. Stvari, ki so bile super še včeraj postanejo naenkrat brez razloga problem. Iste stvari! Ženske … no, me samo vemo, da je s svetom in z nami vse narobe.

In če poznamo svoj cikel in se z njim družimo že nekaj časa, potem se bomo lahko ob tem prehodu v pozno jesen ustavile in si rekle: O, evo, pa je tu, padec hormonov. Svet bo nekaj časa izgledal drugače. Stvari mi bodo šle večinoma na živce, ljudje me bodo razočarali, tudi če bodo z mano kar prijazni. Danes sem se zavedla, da je to tudi čas razvajanja. Ko sem se vprašala, kaj si zares želim sem sama sebe slišala reči: nežnost. Želim si biti prizanesljiva in nežna sama s sabo. Želim si iti vase in se negovati. Želim Se pocartati in pojesti nekaj zdravega in dobrega, nekaj kar me hrani. In zvečer si želim tople kopeli. In tako grem v dan z zavedanjem, da je danes moj fokus na nežnosti. Nežnosti do drugih in predvsem nežnosti do sebe. Prihaja moj čas, čas ko se moj fokus usmerja navznoter in bo moral svet malo počakati. Čas, ko je moja energija nežna in jo hitro rani vse kar to ni. Če vem to, potem je lahko obdobje PMS-ja zelo lepo.


64 views0 comments

Recent Posts

See All

KAKO PA KAJ DELUJE VAŠE ŽIVLJENJE?

Za mano sta razburljiva dva tedna. Ne razburljiva v smislu, da sem bila na Havajih in Tenerifih ampak razburljiva v smislu, da se je dogajalo marsikaj, kar si mislim, da si ne bi izbrala, če bi bila p

bottom of page